Skip to content

ONZE ZAAK

Wat begon als een eenmalige samenwerking groeide uit tot een vaste waarde in de Belgische HipHopscène. PTR en BAZE (Dj Bazemental) waren al sinds eind jaren ’90 actief met HipHop bezig in As, een kleine grensgemeente van Genk.

Tegelijkertijd speelde zich er een gelijkaardige scenario af in Genk, waar IKKE a.k.a. Zio io aan de wieg stond van de Genkse HipHopscène met groepen zoals ODC, Balanz, Teamgeest, 3600,… samen met Don Luca. Hij hield het in 2005 voor bekeken en ging de spirituele toer op. Tot de zomer van 2011.

 

Toen begon het terug te kriebelen en besloot hij de mic terug op te pikken. Op dat moment kruisten de paden van hem en PTR & BAZE, en de rest is geschiedenis…

 

Nu, 2019 is Onze Zaak gegroeid van een groep naar een collectief, keurmerk,… De lijst met leden werd aangevuld door Roach & Youssef. Ook zij verschijnen regelmatig aan de zijde van PTR x BAZE x IKKE. Alhoewel ze nog maar 2 projecten op hun palmares hebben staan, (‘Ongetiteld’ – 2012, ‘De Tijd’ – 2015 en heruitgave op vinyl – 2018) hebben ze het toch klaargespeeld om in the picture te blijven. Dat leverde een 2 de en 3 de plaats op bij de Vlaamse Rap awards, een podiumplek op PUKKELPOP en Genk On Stage en een featuring op de eerste release van Zwangere Guy.

 

Ondertussen werken ze aan nieuwe muziek waarvan de releases dan ook gepland zijn voor dit jaar.

Discover artist on