Skip to content

ICTO

Ben je klaar om met ICTO een nieuw facet van de Belgische hiphop te ontdekken? Het Belgische toptalent uit Betekom werkte de laatste tijd onuitputtelijk aan nieuw materiaal en dat mag gehoord worden. De laatste maanden bracht ze een drietal nummers uit die bij velen niet ongemerkt voorbij gingen. Met meer dan 25k streams op Spotify groeide “Icy Lady” onverwachts uit tot een groot succesverhaal zonder veel promo.

 

Naast één van de Grote Beren van Morgen van Dansende Beren, was ze dit jaar ook één van de negen finalisten van De Nieuwe Lichting. Haar mix van opwindende beats gemaakt door Anders (Bhavi, Uberdope) en haarscherpe vocals klinkt opzwepend en zet haar muzikale capaciteit mooi in de kijker.

 

Met I Could Take Over brengt ze nog voor de zomer een niet te missen debuut ep uit, waarmee ze haar stijle opmars zal verderzetten. Bovendien werkte ze onlangs nog samen met The Subs om hen te helpen aan hun nieuw nummer dat eind maart zal verschijnen. Naast muziek is de nog jonge rapster ook bezig met een eigen urban kledingmerk. Onthou haar naam maar snel, want ze gaat nog heel wat potten breken in de nabije toekomst. No time to hide anymore !

 

“Jong, ambitieus en niet op haar mond gevallen” – Dansende Beren

 

“Met ‘Icy Lady’ brengt ze een eigentijds hiphopnummer met een groot je m’en fous- gehalte.” – Studio Brussel

 

“Zij is helemaal thuis in de wondere wereld van de (t)rap, en lijkt zich op te werpen als een soort vaderlandse Cardi B” – Knack Focus

 

“ICTO is de belichaming van cool.” –Newsmonkey

 

“Een soort moderne versie van droompop. Een mix tussen Soko en M.I.A. met een hiphopjasje over.” – Jan Paternoster (BBR)

 

“Absoluut in het oog te houden” – Luminous Dash

Discover artist on